yritys

Yritys

Perunatalo Hakulisen perunanviljely sai alkunsa 1970-luvun alussa, kun yksi silloisen tilan pojista, sittemmin tilan omistajaksi siirtynyt Pertti Hakulinen, halusi tienata vähän omaa rahaa isänsä Ukko-Pekka Hakulisen työskennellessä päätoimisesti sotilasuralla Ylämyllyn varuskunnassa. Alkuopettelujen jälkeen viljely rupesi onnistumaan ja niinpä Pertti rohkeni tarjota perunoitaan varuskuntaan ja melko pian myös Keskon silloiseen Joensuun tukkuun. Tuotteet saivat erittäin hyvän vastaanoton ja niinpä Kesko muutamia vuosia myöhemmin myös palkitsi Hakulisen perunan.

Vuosien vieriessä Kesko lakkautti Joensuun tukun toimipisteen ja silloinen Keskon työntekijä perusti oman tukkuliikkeen, jonne toimitukset jatkuivat tämän jälkeen. 2000-luvun alkupuolelta lähtien on myös vakiintunut erittäin luottamuksellinen yhteistyö Joensuun enolaisen kuorimon kanssa, minkä kautta Hakulisen perunoita menee lukuisiin työpaikkaruokaloihin ja suurkeittiöihin lähes koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle.

Yrityksessämme tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2009 veljesten Antti ja Perttu Hakulisen siirtyessä vetovastuuseen. Kauppojen kysynnän kasvaessa olemme lähteneet kehittämään voimakkaasti suoraan vähittäiskauppaan toimitettavan perunan tarjontaa suuntaamalla panostuksia pakkausteknologiaan, markkinointiin sekä logistiikkaan vuoden 2010 alusta lähtien. Veljeskatraan nuorin Harri työskentelee myös yrityksessä ja hän onkin päivittäin tuttu näky sekä auton ratissa että marketeissa.